Siirry sisältöön

Otamme käyttöön kaksi uutta Omaolon oirearviota: virtsatietulehdus ja seksitautiepäily

Kuvassa nuori nainen istuu bussipysäkin penkillä.

Otamme Omaolo-palvelussa 4.5.2022 alkaen käyttöön kaksi uutta oirearviota: virtsatietulehdus ja seksitautiepäily. Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asiakkaan itsehoitoa sekä ohjaa hänet tarvittaessa tarkoituksenmukaisen hoidon piiriin.

Siirryimme Keusotessa käyttämään Omaoloa maaliskuun 2022 alussa. Omaolo korvasi aiemmin käytössämme olleen Nettipalvelun 24/7 (Klinik.fi). Omaolon käyttöönotto alkoi Keusotessa yleisellä oirekyselyllä ja koronavirustaudin oirearviolla.

Lääkäriin vai ei? Omaolo-palvelu auttaa eteenpäin

Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Oirearviot perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin.

Voit jättää Omaolossa terveydenhuollon ammattilaiselle yhteydenottopyynnön Keusotessa käytössä olevilla oirearvioilla, jos oirekuvasi sitä edellyttää. Käsittelemme yhteydenotot kiireellisyysjärjestyksessä, joten odotathan rauhassa yhteydenottoamme. Viestimme Omaolossa asiakkaan kanssa tietoturvallisesti vahvan tunnistautumisen avulla.

Lisäksi voit hyödyntää kaikkien Omaolon oirearvioiden itsehoito-ohjeita.
Keusoten tavoitteena on ottaa kaikki omaolon oirearviot vaiheittain käyttöön vuoden 2022 aikana.

Virtsatietulehduksen oirearvio

  • Tarkoitettu 18–75-vuotiaille naisille (kysely perustuu ikäryhmästä kerätylle tutkimustiedolle).
  • Muiden ikäryhmien ja miesten kohdalla tarvitaan terveydenhuollon ammattilaisen tekemä arvio oireiden laadusta ja tarvittavasta hoidosta.
  • Pääset oirearvioon tästä linkistä: virtsatietulehdus (Omaolo.fi)

Seksitautiepäilyn oirearvio

  • Seksitautiepäilyn oirearvio on tarkoitettu kaikille, jotka epäilevät seksitaudin mahdollisuutta.
  • Pääset oirearvioon tästä linkistä: seksitautiepäily (Omaolo.fi)

Lisätietoja:

Kuvassa nuori nainen istuu bussipysäkin penkillä.