Siirry sisältöön

Muutoksia terveysasemien toimintaan

Kuvassa hymyilevä lääkäri keskustelee asiakkaan kanssa

Lääkärien läsnävastaanottoja supistetaan kesäaikana

Kesäaika tuo tullessaan muutoksia terveysasemiemme toimintaan, kun Pornaisissa, Kellokoskella ja Jokelassa lääkärien läsnävastaanottoja supistetaan jo toukokuusta alkaen.

Lääkäri on läsnä Pornaisten terveysasemalla tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin. Maanantaisin ja keskiviikkoisin asiakkaita palvelee etälääkäri. Toimintatapa on voimassa ajalla 1.5.–23.6.2022. Etävastaanotolle ohjataan Keusoten alueen yli 16-vuotiaat asukkaat, jotka tarvitsevat välitöntä hoitoa ja jotka voivat asioida videovastaanoton välityksellä.

Hoitajien vastaanotot jatkuvat normaalisti Kellokosken ja Jokelan terveysasemilla, mutta lääkärien vastaanotot keskitetään Hyrylän terveysasemalle ajalla 1.5.–4.7.2022.

Muista kesäaukioloihin liittyvistä muutoksista tiedotamme verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa sekä alueen paikallislehdissä lähempänä kesää.

Otathan fysioterapiaan yhteyttä oman hoitovastaavasi kautta

Hyvinkään terveysaseman fysioterapeutit siirtyvät toukokuun 2022 alusta alkaen osaksi moniammatillista hoitotiimiä, jossa toimii fysioterapeuttien lisäksi esimerkiksi hoitajia ja lääkäreitä. Yhteydenotto hoitotiimiin tapahtuu oman hoitovastaavan kautta. Uudistuksen myötä myös ajanvaraus fysioterapeutille tapahtuu jatkossa oman hoitovastaavan kautta. Muutos koskee yli 17-vuotiaiden asiakkaiden fysioterapiaa.

Järvenpään osalta vastaava muutos tapahtuu maanantaina 16.5.2022. Toimintatapa on jo käytössä Mäntsälässä, Pornaisissa ja Tuusulassa. Nurmijärvellä on vielä toistaiseksi käytössä aiempi toimintatapa eli vastaanottoaika varataan erillisestä fysioterapian ajanvarausnumerosta.

Ajanvaraus fysioterapeutille (yli 17-vuotiaat)

Hyvinkää, Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula sekä 16.5. alkaen Järvenpää:

Asioi oman hoitovastaavasi kanssa ensisijaisesti sähköisessä asiointipalvelussa tai puhelimitse arkisin ma–pe klo 8–15. Hoitovastaavan kautta hoituvat sekä kiireettömät että kiireelliset asiat.

Hoitovastaavien yhteystiedot ja sähköisen asiointipalvelun löydät Lääkärin tai hoitajan vastaanotto -sivultamme. Tavoitat oman hoitovastaavasi samasta tutusta numerosta kuin aiemminkin, vaikka hoitaja olisikin vaihtunut. 

Jos sinulla ei ole vielä omaa hoitovastaavaa, saat sellaisen ottamalla yhteyttä lääkärin ja hoitajan vastaanoton keskitettyyn puhelinpalveluun, p. 019 226 0505 (ma–pe klo 8–16).

Nurmijärvi:

Nurmijärveläiset voivat varata ajan fysioterapeutille puhelimitse, p. 019 226 0205,
ma, ke ja pe klo 9–10.

Lisätietoja: