Siirry sisältöön

Mediatiedote: Aluehallitus valitsi jäsenet hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvostoihin

Hyvinvointialueiden tulee turvata asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet palveluiden kehittämisessä ja valmistelussa muun muassa vaikuttamistoimielinten kautta. Näitä toimielimiä ovat sekä vanhus- että vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus valitsi kokouksessaan 26.4. jäsenet hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvostoihin. Jäsenet valittiin Keski-Uudenmaan alueen kunnissa toimivien vanhus- ja vammaisneuvostojen ehdotuksesta siten, että vastaavasta kunnassa toimivasta vaikuttamistoimielimestä valitaan vähintään yksi edustaja. Vaikuttamistoimielinten toimintakausi on 2022–2025.

Hyvinvointialueen vanhusneuvoston jäseniksi valittiin Riitta Puupponen (Hyvinkää), Leena Räisänen (Hyvinkää), Liisa Majanen (Järvenpää), Lars-Erik Wilskman (Järvenpää), Erkki Pertanen (Nurmijärvi), Jorma Niinistö (Nurmijärvi), Anja Matikainen (Tuusula), Leena Mäkelä (Tuusula), Aija Lavikainen (Mäntsälä) ja Liljan-Kukka Runolinna (Pornainen).

Hyvinvointialueen vammaisneuvoston jäseniksi valittiin Sanna-Kaisa Patjas (Hyvinkää), Titta Laine (Hyvinkää), Jonna Kiviniemi (Järvenpää), Taina Kölhi (Järvenpää), Esa Lahtela (Nurmijärvi), Liisa Jenkins (Nurmijärvi), Jukka Keränen (Tuusula), Merja Heikkonen (Tuusula), Tiina Roikonen (Mäntsälä), Malla Parkkonen (Mäntsälä), Päivi Liu (Pornainen) ja Katja Pohjolainen (Pornainen).

Vaikuttamistoimielimille tulee antaa mahdollisuus vaikuttaa hyvinvointialueen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on tai joilla vaikuttamistoimielin arvioi olevan merkitystä lasten ja nuorten, ikääntyneen väestön tai vammaisten henkilöiden ja heidän tarvitsemiensa palveluiden kannalta, ja vaikuttamistoimielimet tulee ottaa mukaan osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen hyvinvointialueella.

Helinä Perttu, aluehallituksen puheenjohtaja