Siirry sisältöön

Uusi arviointi- ja kotikuntoutuspalvelu ARKI tukee kaiken ikäisten toimintakykyä

Kuvassa hoitaja ja ikäihminen keskustelevat hoidosta.

Keusoten uusi arviointi- ja kotikuntoutuspalvelu (ARKI) tarjoaa kaiken ikäisille kotona asuville toimintakykyä tukevia palveluja. Tavoitteena on kotona pärjääminen itsenäisesti, omatoimisesti ja turvallisesti.

Kotona asuminen ja arjessa pärjääminen voivat heikentyä eri-ikäisillä hyvin erilaisista syistä. Kun itsestä huolehtiminen vaikeutuu, myös kotona selviytyminen vaarantuu. Tämä voi johtua fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn alentumisen vuoksi.

Arviointi- ja kotikuntoutuspalvelumme tavoitteena on asiakkaiden täysipainoisen ja turvallisen elämän mahdollistaminen kotona. Arki-tiimi tarjoaa toimintakykyä tukevia hoidollisia ja kuntouttavia palveluja sekä apuvälinearvioita. Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät kykene asioimaan Keusoten avopalveluissa itsenäisesti tai saattajan turvin.

Arvioinnin palvelun tarpeesta tekee sote-ammattilainen. Laadimme palvelun kuntoutus-, hoito- ja palvelusuunnitelman aina asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Asiakas voidaan ohjata palveluun esimerkiksi Keusoten kuntoutuskeskuksesta, akuuttiosastoilta, asiakasohjauksesta, vastaanottopalveluista, kotihoidosta tai päivystyksestä. Asiakas voi hakea palvelua matalalla kynnyksellä myös itse tai läheisen avulla. Palvelun myöntäminen asiakkaalle edellyttää aina yksilöllisen palvelutarpeen arvioinnin.

Näin hakeudut ARKI-palveluumme

Onko toimintakykysi alentunut? Etkö pärjää enää entiseen tapaan päivittäisissä toimissasi? Voit hakeutua ARKI-palvelumme asiakkaaksi ottamalla yhteyttä jonkin alla olevan palvelunumeromme kautta. Pyydämme, että jätät vain yhden yhteydenoton asiaasi liittyen, jotta vältymme samojen asioiden päällekkäiseltä hoidolta.

  • Fysioterapia, Nurmijärvi, p. 019 226 0205
  • Fysioterapia, Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula: Ota yhteyttä terveysasemasi hoitovastaavaan.

Uudessa ARKI-toimintamallissa yhdistyvät Keusoten kotiutustiimit ja tilapäinen kotihoito sekä kotikuntoutuksen tiimit. Arki-palveluun sisältyy myös aiemman tehostetun kotikuntoutuksen toiminta.

Lisätietoja:

Annika Sundström, esihenkilö, Arki-tiimi
050 497 3399 I annika.sundstrom@keusote.fi

Johanna Luurila, projektityöntekijä
050 497 8941 I johanna.luurila@keusote.fi

Sini Setälä, esihenkilö, Arki-tiimi, 25.4.2022 alkaen
050 497 1110 I sini.setala@keusote.fi

Sivua päivitetty 26.4.2022 esihenkilö Sini Setälän puhelinnumeron osalta.