Siirry sisältöön

Mediatiedote: Aluevaltuusto hyväksyi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen organisaatiorakenteen

Puheenjohtajan nuija.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto jatkoi hyvinvointialueen hallinnon rakentamista kokouksessaan 31.3.2022 Hyvinkää-salissa. Kokouksessa käsiteltiin kuntien, kaupunkien ja kuntayhtymien selvitykset hyvinvointialueelle sekä päätettiin hyvinvointialueen organisaatiorakenteesta.

Aluevaltuuston toisen kokouksen keskeisin päätös oli Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen organisaatiorakenteesta päättäminen. Päätös koski niin sanottua henkilöstöorganisaation ylätasoa, jossa päätetään muun muassa hyvinvointialueen palvelualueista.

Hyväksytty organisaatiokaavio mukailee pitkälti nykyisen Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän organisaatiorakennetta, johon on sisällytetty muut hyvinvointialueelle siirtyvät palvelut.

Päätöstä organisaatiorakenteesta ei tehty yksimielisesti. Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti, että asia palautettaisiin uuteen valmisteluun. Esitys palautuksesta hylättiin äänin 51-18. Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Muutoin organisaatiorakenne hyväksyttiin yhdellä tarkennuksella: Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä esitti, että organisaatiorakenteeseen kirjataan näkyviin mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut. Muutosehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

– Aluehallitus esitti aluevaltuustolle pitkälti nykyisen Keusote-kuntayhtymän mukaista organisaatiorakennetta, jotta siirtymä hyvinvointialueelle olisi henkilöstölle mahdollisimman sujuva. Päätöksessä painotettiin myös tulevan hyvinvointialueen budjetin valmistelua, johon myös organisaatiorakenne merkittävästi vaikuttaa. Aluevaltuusto kävi asiasta hyvän ja perusteellisen keskustelun,

summaa aluevaltuuston puheenjohtaja Eemeli Peltonen kokouksen jälkeen.

Lisätiedot:
Eemeli Peltonen
aluevaltuuston puheenjohtaja
eemeli.peltonen@jarvenpaa.fi
puh. 050 557 9092

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen järjestämisestä 1.1.2023 alkaen. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Aluevaltuusto käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Aluevaltuuston toimikausi on 1.3.2022–31.5.2025.