Siirry sisältöön

HUS tiedottaa: Hyvinkään yhteispäivystyksessä alkaa etälääkärin vastaanotto 4.3. alkaen ruuhka-aikoina

Kuvituskuva. Asiakas etälääkärin vastaanotolla videoyhteydellä.

Hyvinkään yhteispäivystyksessä käynnistyy etälääkäripalvelun kokeilu ajalla 4.3.–29.5.2022. Etävastaanotolle ohjataan Keusoten alueen yli 16-vuotiaat asukkaat, jotka tarvitsevat välitöntä hoitoa ja jotka voivat asioida videovastaanoton välityksellä. Ne asiakkaat, joiden hoito voi odottaa seuraavaan arkipäivään ohjataan omalle terveysasemalle. Keusoten nykyiset kiireellisen hoidon palvelut säilyvät ennallaan.

Etävastaanotolle videovastaanoton avulla

Etälääkärille ohjaus tapahtuu Päivystysavun numeron p. 116 117 kautta perjantaisin klo 16–22 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8–22. Asiakas saa ajan lääkärin etävastaanotolle päivystysavun sairaanhoitajan arvion pohjalta. Etävastaanotto toteutetaan Maisa-videovastaanoton kautta.

Maisan videovastaanotolle pääset:

  • Älypuhelimella tai tabletilla lataamalla sovelluskaupasta Maisa-sovelluksen TAI 
  • Tietokoneen selaimen kautta osoitteessa: www.maisa.fi
  • Potilas tunnistautuu palveluun vahvan tunnistautumisen avulla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot HUSin sivuilla: Yhteispäivystyksen etävastaanotto | HUS

Potilasturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota

Etävastaanotolle ohjataan vain sellaisia henkilöitä, jotka tarvitsevat päivystyksellistä apua ja jotka kykenevät käyttämään etävastaanottoa. Etävastaanoton käytössä kiinnitetään erityistä huomiota potilasturvallisuuteen ja etävastaanotolla hoidetaan vain sellaisia henkilöitä, joiden vaivan voi hoitaa etänä.
​​​​​​​
Lisätietoja:

Hyvinkään yhteispäivystykseen voi päästä etävastaanotolle | HUS

Katso myös: Kiireellinen hoito (Keusote)