Siirry sisältöön

Sinä rokottamaton! Novavaxin uutta rokotetta nyt saatavilla

Keusoten alueen aiemmin koronavirusta vastaan rokottamattomien asukkaiden on nyt mahdollista saada Novavaxin Nuvaxovid-rokotetta. Nuvaxovid-rokote on proteiiniadjuvanttirokote. Kansallisen ohjeistuksen mukaan rokotetta annetaan henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.

Rokotteen kohderyhmään kuuluvat myös ne 60 vuotta täyttäneet ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole vielä saaneet yhtään rokoteannosta. Rokotetta voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

Nuvaxovid-rokotussarjaan kuuluu kaksi rokotetta. Rokotusväli on 6 – 12 viikkoa.

Rokotukseen ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua rokotukseen soittamalla rokotusajanvarauspuhelimeen:

ma-pe klo 8 – 16. Soitamme sinulle takaisin.

Rokotusaika kerrotaan, kun rokotukseen on ilmoittautunut riittävä määrä henkilöitä. Näin toimitaan rokotehävikin välttämiseksi. Rokotukset toteutetaan keskitetysti Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Jos rokotuksiin ilmoittautuu riittävä määrä henkilöitä, voidaan rokotusta järjestää myös muissa kunnissa.

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista

Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Rokotteesta ei myöskään ole haittaa, vaikka sinulla olisi oireeton koronavirusinfektio tai itämisvaiheessa oleva koronavirustauti silloin, kun rokote annetaan.

Rokotteen voi ottaa myös silloin, jos kärsit pitkittyneen COIVD-19-taudin oireista. Rokotusta kannattaa kuitenkin siirtää, jos olet hyvin heikkokuntoinen, tutkimukset ovat kesken tai oireet ovat juuri pahentuneet.

Myös voimakkaasti allerginen voi yleensä ottaa rokotteen. Esimerkiksi tavanomaiset ruoka-aineallergiat eivät estä rokottamista.  Edes anafylaktinen reaktio jonkin toisen rokotteen antamisen jälkeen ei suoraan estä koronavirusrokotteen antamista. Tällaisessa tilanteessa rokotuspäätös arvioidaan aina yksilöllisesti.