Siirry sisältöön

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä jatkaa laskua – yleisötilaisuuksien rajoitukset kevenevät

Viime viikolla rekisteröityjen koronatartuntojen määrät ovat hieman laskeneet. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 2141 / 100 000 / 14 vrk.

Viikolla 5 koronatartuntoja todettiin 2034 kpl, joka on hieman vähemmän kuin edeltävällä viikolla (2248 kpl). Tartuntoja on todettu viikolla 5 Nurmijärvellä 475 (460), Hyvinkäällä 488 (485), Tuusulassa 414 (440), Mäntsälässä 120 (212), Järvenpäässä 497 (603) ja Pornaisissa 40 (48). Alueemme suurin ilmaantuvuus on Järvenpäässä, joka on 2475 / 100 000 / 14 vrk. Jäsenkuntien ilmaantuvuusluvut vaihtelevat 1597 / 100 000 / 14 vrk (Mäntsälä) ja 2475/ 100 000 / 14 vrk (Järvenpää) välillä. Ilmaantuvuusluku on suhteutettu asukastieheyteen.

Viime viikolla näytteitä otettiin 4408 kpl, ja näytteistä 46% todettiin koronavirukseksi.

Järvenpään JUSTissa koronaviruksen takia hoidossa on tänä maanantaina 3 potilasta. Keusoten kotisairaalassa on hoidossa 3 koronapotilasta. HUSissa on hoidossa yhteensä tällä hetkellä puolestaan 108 potilaista, joista tehohoidossa 10.

Uudenmaan kokoontumisrajoitukset kevenevät tiistaina 8.2.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 7.2.2022 päätöksen, jolla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia kevennetään heti huomisesta eli tiistaista 8.2. alkaen. Kokoontumisrajoitukset koskevat sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia.

Uuden päätöksen mukaan sisällä voi järjestää 51–500 henkilön tilaisuuksia, jos osallistujamäärä on enintään 50 % tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia voi järjestää ilman tilan kapasiteettiin nähden suhteellista osallistujamäärää. Uuden päätöksen myötä yleisöllä ei tarvitse enää olla istumapaikkoja tilaisuuksissa. Ulkona järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärää ei ole tähänkään asti rajoitettu aluehallintoviraston päätöksillä.

Rokotusten edistyminen Keusoten alueella

Keusoten kuntien rokotuslukujen raportointi Keusoten nettisivuille ja THL:n rokotuskarttaan on ollut tauolla tietojärjestelmäongelman takia. Tästä syystä rokotustiedot päivittyvät vähitellen, ja arvioitu valmistumisajankohta on helmikuun aikana.

Muutaman kunnan osalta tiedot ovat jo päivittyneet ajan tasalle:

 • Nurmijärvellä yli 18-vuotiaista 1. koronarokoteannoksen on saanut 89,1%, 2. annoksen 86,3% ja kolmannen annoksen 60,2% väestöstä.
 • Tuusulassa yli 18-vuotiaista 1. koronarokoteannoksen on saanut 89,4%, 2. annoksen 86,9% ja 3. annoksen 61,7% väestöstä.
 • Järvenpäässä yli 18-vuotiaista 1. koronarokoteannoksen on saanut 89,5%, 2. annoksen 87,0% ja 3. annoksen 59,1% väestöstä.

Koronarokotuksia ajanvarauksella ja ilman

Keusotessa annetaan koronarokotuksia sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta walk-in-rokotuspisteillä. Alueen asukas voi ottaa rokotuksen Keusoten alueella myös oman kotikuntansa ulkopuolella.

Myös lapsille järjestetään ajanvarauksen lisäksi walk-in-koronarokotuksia useina viikonloppuina.

Etätyösuositus ja maskisuositus edelleen voimassa

Keusoten alueella on edelleen voimassa maskisuositus. Maskin käyttöä suositellaan sekä rokotetuille että rokottamattomille. Suositukset koskevat 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia, sekä lisäksi kouluissa esi- ja alakouluikäisiä.

Maskia suositellaan edelleen käytettävän:

 • joukkoliikenteessä, koulukuljetuksissa
 • julkisissa sisätiloissa
 • työpaikoilla
 • yleisötilaisuuksissa ja kokoontumisissa
 • ulkotiloissa, jos joudut pitkäkestoiseen ruuhkaan, jossa liikkuminen vaikeutuu
 • esikoulussa (koulujen yhteydessä), ala- ja yläasteella ja oppilaitosten sisätiloissa
 • varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten työntekijöillä
 • matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Lisäksi Keusoten alueella on voimassa edelleen etätyösuositus.

Sairasta hengitystieinfektio kotona

Jos olet saanut positiivisen tuloksen koronakotitestistä tai terveydenhuollon koronatestistä, on tärkeää välttää vapaaehtoisesti kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin vähintään viiden vuorokauden ajan. Aika lasketaan oireiden alusta. Sairastumispäivä on nollapäivä.  Esimerkki: Kun sairastumispäivä on 7.2.2022, vältä kontakteja vähintään 12.2.2022 asti.

Jos sinulla on oireita tai olet sairas, Keusote suosittaa noudattamaan työpaikkasi normaaleja sairauspoissaolokäytäntöjä. Suositus sairausloman pituudeksi on vähintään 5 vrk. Keusote suosittaa alueen työnantajia suosimaan omaan ilmoitukseen pohjautuvia sairauspoissaoloja korona- / hengitystieinfektio-oireisella henkilöllä terveydenhuollon palveluiden ruuhkautumisen ehkäisemiseksi.

Jos olet sairauden oireiden vuoksi työkyvytön tai selvästi sairas viiden vuorokauden jälkeen, noudata työpaikkasi normaaleja sairauspoissaolokäytäntöjä. Älä mene sairaana töihin, kouluun tai varhaiskasvatukseen.

THL järjestää yleisötilaisuuden koronarokotteiden tehosta 8.2. klo 17–18

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) järjestää kansalaisille avoimen yleisötilaisuuden koronarokotteiden tehosta tiistaina 8.2.2022 klo 1718.

Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa asiantuntijat vastaavat yleisön ennakkoon lähettämiin kysymyksiin.