Siirry sisältöön

Alueellisten apuvälinepalvelujen uudistus etenee Tuusulaan – Lähipalvelut säilyvät jatkossakin lähellä asiakasta

Kuvassa hoitaja ulkoilee pyörätuolipotilaan kanssa.

Keusoten apuvälinetoimintoja keskitetään portaittain Hyvinkään sairaalassa sijaitsevaan HUS Hyvinkään Alueelliseen apuvälineyksikköön. Hyvinkään osalta muutos on tapahtunut jo aiemmin, ja tammikuussa vuorossa on ollut Tuusula.

Asiakkaalle muutos näkyy erityisesti huolto- ja korjauspalveluissa. Jatkossa tuusulalaiset asiakkaat ovat huolto- ja korjausasioissa yhteydessä HUSin Alueelliseen apuvälineyksikköön.

Muutos ei vaikuta apuvälinetarpeen arviointiin, lainaus- ja palautustoimintaan eikä kotikäynteihin. Ne tuotetaan jatkossakin Keusoten jäsenkuntien omissa apuvälinepisteissä lähellä asiakasta. Tuusulalaiset asiakkaat voivat nyt muutoksen jälkeen kuitenkin halutessaan asioida myös näissä asioissa HUSin apuvälineyksikössä.

Vastaava palvelujen keskittäminen tapahtuu muissa kunnissa kevätkauden aikana. Mäntsälässä ja Pornaisissa muutos tapahtuu 31.1. ja Järvenpäässä maaliskuussa. Nurmijärvi ja Keusoten kuntoutuskeskus liittyvät mukaan alueellisiin palveluihin huhtikuussa. Tarkemmat tiedot muutoksista ja palveluista löydät verkkosivuiltamme.

Hyvinkään ja Tuusulan korjaus- ja huoltopalvelut:

Henkilökohtaisten apuvälineiden maksusitoumuskäsittely HUS Apuvälinekeskuksessa

Henkilökohtaisten apuvälineiden maksusitoumusten käsittely siirtyi vuoden alusta Helsingissä sijaitsevaan HUS Apuvälinekeskukseen. Tuotteensa asiakas saa HUSin kilpailuttamilta sopimustuottajilta. Asiakas saa aina tarkemmat toimintaohjeet Keusoten henkilöstöltä apuvälinetarpeensa arvioinnin yhteydessä. Useimmissa uusimisiin liittyvissä asioissa asiakas voi olla yhteydessä suoraan HUS Apuvälinekeskukseen. Tarkemmat tiedot löydät HUS Apuvälinekeskuksen verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Ajantasaiset tiedot apuvälinepalvelujen muutoksista löydät verkkosivuiltamme:

Apuvälineisiin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä apuvälinepalveluihin, p. 019 226 0202 (takaisinsoittopalvelu)

Aiheeseen liittyvät palvelut