Siirry sisältöön

JUSTissa ennätysmäärä koronapotilaita – koronapotilaiden paikkamäärää lisätty

Viime viikolla rekisteröityjen koronatartuntojen määrät ovat pysyneet korkealla. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 2666 / 100 000 / 14 vrk. Tartunnoista 98 % on omikron-epäilyjä.

Viikolla 3 koronatartuntoja todettiin 2424 kpl (osa viikonlopun tuloksista saapumatta), joka on hieman vähemmän kuin edeltävällä viikolla (2871 kpl). Testauskapasiteetti on täydessä käytössä. Tartuntoja on todennäköisesti väestössä enemmän kuin pystytään testaamaan. Tartuntoja on todettu viikolla 3 Nurmijärvellä 560 (704), Hyvinkäällä 589 (533), Tuusulassa 458 (645), Mäntsälässä 186 (204), Järvenpäässä 586 (740) ja Pornaisissa 45 (73). Alueemme suurin ilmaantuvuus on Järvenpäässä, joka on 2984 / 100 000 / 14 vrk. Ilmaantuvuusluku on suhteutettu asukastieheyteen. Keusoten kaikkien jäsenkuntien ilmaantuvuusluku on yli 2000.Testitodennettuja tartuntoja esiintyy runsaasti etenkin 30–49-vuotiailla.

JUSTin koronapotilasmäärä kasvanut Hyvinkään H-sairaalan kuntoutusosaston laitosepidemian vuoksi

Järvenpään sosiaali- ja terveysasema JUSTin koronapotilaiden määrä on noussut huomattavasti Hyvinkään H-sairaalan kuntoutusosastolla ilmenneen tartuntaryppään takia. Maanantaina 24.1. JUSTissa oli hoidossa 24 koronapotilasta. Keskimääräisesti omikron-tartunta-aallon aikana hoidossa on päiväkohtaisesti ollut noin 10 koronapotilasta. Viime maanantaina hoidossa koronan takia oli vain 5 potilasta.

Hyvinkään H-sairaalan kuntoutusosastolta on siirretty 13 tartunnan saanutta JUSTin koronaosastolle. Uusia potilaita ei toistaiseksi oteta kuntoutusosastolle. Kuntoutusosastolla on nyt hoidossa 20 potilasta. Yksi iäkäs tartunnan saanut on menehtynyt.

Henkilökunnalla on ollut jo ennen laitosepidemian leviämistä käytössä FFP2-hengityksensuojaimet. Henkilökunnan ruokailua on porrastettu, mutta siitä huolimatta henkilökunnan välisiltä tartunnoilta ei ole vältytty. Henkilökunnan lähes yhdenaikaisen sairastumisen välttämiseksi tulisi käytännössä ruokailla yksin.

HUS:n erikoissairaanhoidon koronapotilaiden määrä on hieman pienempi kuin viikko sitten, ja hoidettavana on reilu 135 potilasta, joista vajaa 20 on tehohoidossa.

Keusoten massarokotusviikoilla rokotettiin 58 069 henkilöä

Keusoten massarokotusviikoilla 3. – 23.1.2022 on rokotettu 58 069 henkilöä. Rokotuksia annettiin Hyvinkäällä 16 344, Järvenpäässä 12 318, Tuusulassa 11306, Pornaisissa 1169, Mäntsälässä 5357 ja Nurmijärvellä 11575. Hyvinkäällä ulkopaikkakuntalaisten osuus rokotuksista oli 37 %. Muissa kunnissa osuus oli noin 1%.

Kolme viikkoa kestävien rokotusviikkojen aikana rokotuksen on voinut hakea ilman ajanvarausta useilta walk in -rokotuspisteiltä ja drive in -pisteeltä.

Koronarokotukset jatkuvat Keusoten alueella ajanvarauksella toimivissa rokotuspisteissä. Lisäksi ilman ajanvarausta rokotuksen voi edelleen saada walk in -pisteeltä Hyvinkään Willassa ja drive in -pisteeltä Hyvinkään Hyriassa. Myös yli 5-vuotiaiden lasten rokotusaikoja on tarjolla sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Tarkista aikataulut ja rokotuspisteet:

Eristyskäytännöt muuttuneet – uudistuneet ohjeet tartunnan saaneelle ja altistuneelle

Keusoten eristyskäytäntöjä on muutettu ja tartunnan saaneen ja altistuneen ohjeistusta päivitetty 21.1.2022.

Koska tartuntatautiviranomaisen asettama eristys on menettänyt vaikuttavuutensa tartuntojen suuren määrän ja palvelun voimakkaan ruuhkautumisen vuoksi, Keusote ei aseta positiivisen tuloksen koronatestissä saaneita laajamittaisesti tartuntatautilain mukaiseen eristykseen 21.1.2022 alkaen. Myöskään altistuneita ei ole pääsääntöisesti asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin 10.1.2022 alkaen.

Kuntalaisten vastuullinen toiminta on välttämätöntä epidemian hidastamiseksi, sairaalahoidon kuormituksen vähentämiseksi ja lähipiirin suojaamiseksi. Lievästikin oireisena kotiin jääminen ja omien lähikontaktien informoiminen altistumisen mahdollisuudesta on tärkeämpää kuin koskaan.

Työpaikoilla otetaan käyttöön normaalit sairaspoissaolokäytännöt.

Liikunta- ja virkistystilojen sulkua jatkettu Keusoten alueella 7.2. asti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut voimassa olevien liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä 7.2.2022 asti Keusoten alueella.

Aluehallintoviraston uusi sulkupäätös ulottuu edelleen kaikkiin tiloihin, jotka voidaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaan määrätä suljettavaksi, ja koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita liikunta-, urheilu, huvi- tai virkistystoiminnan osalta näissä tiloissa.

Lue lisää tiedotteestamme: