Siirry sisältöön

Yhtymähallituksen kokouskatsauksessa koronatilanne

Yhtymähallituksen katsauksessa käsiteltiin kattavasti Keusoten alueen koronatilannetta. Alueemme koronatilanne on kasvanut räjähdysmäisesti. Koronatartuntoja alueellamme on jo vajaa 3000 viikossa. Kaikkiaan alueellamme on todettu reilu 17 000 koronatartuntaa, joista noin puolet on syntynyt viimeisen kuukauden aikana. Omikron-epäilyjä tartunnoista on jo 97 prosenttia. Tartunnanjäljitystä ei ole voitu tehdä enää 10.1. jälkeen tartuntamäärien kasvun vuoksi.

Koronatestikriteereitä on muutettu ja suunnattu rajatuille ryhmille. Testauksia tehdään kuitenkin edelleen viikkotasolla noin 5000 kpl.  

Koronatilanne kuntien kouluissa on kohtuullinen. Tartuntojen hillitsemistä pyritään toteuttamaan muilla keinoin kuin etäopiskeluun siirtymisellä, näitä ovat laaja maskisuositus, koronaturvaohjeet, etätyösuositus, kotitestien käyttö sekä omaehtoinen viiden vuorokauden karanteeni.

Koronarokotuskampanja on sujunut alueellamme erittäin hyvin. Koronarokotteita on annettu yhteensä noin 48 000 kahden ensimmäisen viikon aikana. Kampanja kestää vielä 23.1. asti, jonka jälkeen rokotustoiminta tulee painottumaan valtaosin ajanvarauksella tapahtuvaksi, ja rokotuspisteiden määrää supistetaan huomattavasti.

Rokotukset sujuvat nopeasti ja ruuhkattomasti nyt, se tilaisuus kannattaa käyttää,

toteaa yhtymähallituksen puheenjohtaja Jaakko Rainio

Lisätiedot:

  • hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rainio, p. 040 741 0911
  • kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi, p. 040 182 5797