Siirry sisältöön

Järvenpäässä Palvelutalo Kirkkopihassa useita koronatartuntoja

Järvenpään Palvelutalo Kirkkopihassa on todettu useita koronatartuntoja 2.1.-10.1. Tartuntoja on todettu vajaa 20 sekä asiakkailla että hoitajilla. Noin kolmannes asukkaista on saanut tartunnan. Sairastuneiden hoitajien ja asukkaiden joukossa on ollut yleisesti ottaen hyvä rokotekattavuus. Tartunnan saaneiden oireet ovat olleet lieviä. 

Palvelutalon ruokasali on suljettu 3.1. lähtien. Asukkaat ovat saaneet palvelut omiin asuntoihin. Henkilökunnan kaikissa kontakteissa on otettu käyttöön FFP2-maskit. Suojainten käyttöä on tehostettu. Omaisia on informoitu ja vierailuja suositeltu vältettävän. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tartuntaryvästymän lisäleviäminen muihin asukkaisiin pystytään estämään nykyisillä toimilla. 

Keusote suosittaa ikääntyneiden asumispalveluissa henkilökunnalle venttiilittömien FFP2-hengityssuojainten huolellista käyttöä. On erittäin tärkeää, että ikääntyneiden kanssa toimivat eivät kohtaa ikääntyneitä oireisena.