Siirry sisältöön

Aluevaaliehdokkaiden nimet ja äänestysnumerot julkaistaan aatonaattona

Henkilö laittaa äänestyslippua laatikkoon.

Keski-Uudenmaan aluevaalilautakunta on tämän viikon kokouksissaan tarkistanut ehdokashakemukset ja hyväksynyt ehdokkaat Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaaleihin. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaaleissa on yhteensä 535 ehdokasta.

Ehdokkaat julkaistaan oikeusministeriön vaalit.fi-sivustolla 23.12.2021 illan aikana.

Aluevaalit järjestetään ensimmäistä kertaa

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut siirtyvät kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 1.1.2023. Tammikuussa 2022 valitaan hyvinvointialueille ensimmäinen aluevaltuusto, joka tulee käyttämään hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa eli vastaamaan hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta. Keski-Uudenmaan aluevaltuustoon valitaan 69 valtuutettua.

  • Vaalipäivä on 23.1.2022.
  • Aluevaltuusto aloittaa työnsä 1.3.2022

Lue Keski-Uudenmaan aluevaaleista tarkemmin vaalisivultamme:

Piirroskuva henkilöstä, joka laittaa äänestyslippua vaaliuurnaan. Ympärillä on sote-palveluita ja pelastustoimea symboloivat kuvat.