Siirry sisältöön

Kiireetöntä hoitoa supistetaan väliaikaisesti lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla ajalla 27.12.2021–13.2.2022

Kuvassa hoitaja ja lääkäri keskustelevat kasvomaskit kasvoilla

Keusoten terveysasemien lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla toteutetaan vain kiireellistä hoitoa ajalla 27.12.2021–13.2.2022. Terveysasemien vastaanotot ovat ruuhkautuneet koronapandemian kiihtymisestä aiheutuneen lisääntyneen asiakaskysynnän vuoksi. Keusoten terveysasemien vastaanottotoimintaa ruuhkauttaa myös merkittävä henkilöstövaje, jonka vuoksi terveysasemilla ei pystytä hoitamaan kuin kiireelliset asiat.

Henkilöstövaje johtuu tammikuussa käynnistyvästä nopeutetulla aikataululla toteutettavasta koronatehosterokotustoiminnasta, henkilöstörekrytoinnin haasteista sekä Keusoten oman henkilökunnan sairaspoissaoloista. Terveydenhuollon henkilöstön eri infektiotartunnat johtavat pitkiin poissaoloihin niissäkin tapauksissa, joissa tartunta on lieväoireinen.

Pyydämme, mikäli terveydenhuollon ammattihenkilö on päätynyt hoidon tarpeen arviossa asiakkaan hoidon olevan kiireetöntä, että asiakkaat ottavat yhteyttä näissä asioissa omaan hoitovastaavaansa ensisijaisesti sähköisesti 13.2.2022 jälkeen.

Muutokset terveysasemien palveluissa ajalla 27.12.2021–13.2.2022

  • Hoidamme vain kiireellistä hoitoa tarvitsevat asiakkaat, joiden hoito ei voi odottaa 13.2.2022 jälkeiselle ajalle.
  • Kiireetöntä hoitoa tarvitseva asiakas saa hoitovastaavaan, jonka kanssa hän asioi kiireettömissä asioissa 13.2.2022 jälkeen.
  • Hoidamme potilaat lääketieteellisessä kiireellisyysjärjestyksessä.  
  • Säännöllisessä käytössä olevat lääkkeet uusimme kahden (2) vuoden ajaksi. Reseptien voimassaoloajan voi tarkistaa Omakannasta, www.kanta.fi -sivustolta. 
  • Emme tee hyvässä hoitotasapainossa olevien pitkäaikaissairauksien hoidon osalta säännöllisiä tarkastuksia, vaan asiakkaan hoito perustuu yksilölliseen hoidon tarpeeseen.
  • Emme kirjoita harrastuksiin, kilpailuihin, matkailuun tai vaihto-oppilasvuoteen liittyviä todistuksia ja lausuntoja.
  • Ajokorttitodistuksen ajanvarausta voi joutua odottamaan jopa 6 kk.
    Tarpeen mukainen kiireellinen ajokykyarvio tehdään.
  • Pandemiatilanteesta johtuen, suosittelemme terveysasemille saapumista ainoastaan ottamalla ensin yhteyttä joko omaan hoitovastaavaan tai keskitettyyn puhelinpalveluun (terveysasemille ei voi hakeutua ilman ennakkoyhteydenottoa.)

Kiireellinen hoito ja hoidon tarpeen arviointi:
Näin varaat ajan hoitajan ja lääkärin vastaanotolle

Ota yhteyttä aina ennen hoitoon hakeutumistasi seuraavin tavoin. Hoidon tarpeen arvio tehdään lain tarkoittamalla tavalla eli kolmen (3) vuorokauden sisällä yhteydentotosta. Arvion tekee terveydenhuollon ammattihenkilö, joka päättää, tarvitseeko potilas kiireellistä vai kiireetöntä hoitoa.

Verkossa:

Puhelimitse:

Pahoittelemme äkillisestä muutoksesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.