Siirry sisältöön

Keusote jatkaa Lasteri-tietopohjan omistajana

Yhtymähallituksen vuoden viimeisessä kokouksessa 21.12.21 käsiteltiin muun muassa Lasteri-tietojärjestelmän hinnoittelua. Lasteri on sijaishuoltoyksiköt ja niiden valvontatiedot yhdistävä tietopohja, joka kehitettiin ja pilotoitiin STM:n rakenneuudistusrahoituksen tuella toteutetussa hankkeessa vuosina 2020 – 2021. 

Hankkeen päättyessä Lasteri jää Keusote omistukseen vuodeksi 2022. Kuntasektorin toimijat voivat liittyä Lasteri-palvelun käyttäjiksi sopimuksella. Nyt päätetty hinnoittelu perustuu asukaslukuun perustuvaan käyttömaksuun, joka kunnan, kuntayhtymän, hyvinvointialueen tai vastaavan kuntasektorin toimijoilta on 0,058 €/asukas. 

Hankkeen hallinnoijana on toiminut Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) ja kumppaneina Helsingin kaupunki ja Satakunta. Asiantuntijatukea kehittämiseen on tarjonnut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Lasteri-palvelu takaa Keusotelle vahvan ja turvallisen pohjan toiminnan kehittämiselle,

yhtymähallituksen puheenjohtaja Jaakko Rainio

Lisätiedot

  • hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rainio, p. 040 741 0911
  • kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797