Siirry sisältöön

Kolmas koronarokote tarjotaan 125 000 keskiuusmaalaiselle tammikuun loppuun mennessä

Keusote valmistautuu THL:n uuden koronarokotesuosituksen mukaisesti rokottamaan kaikki kolmanteen rokotteeseen oikeutetut henkilöt ja 5-11-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset tammikuun -22 loppuun mennessä. Keusoten alueella kolmanteen koronarokotteeseen oikeutettuja on noin 125 000.

THL on suositellut kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille. Kolmannen koronarokoteannoksen annosvälejä on päivitetty siten, että voimakkaasti immuunipuutteisille kolmas annos suositellaan, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Massarokotusviikot käynnistyvät 3.1.

Jotta kaikki kolmanteen koronarokotteeseen oikeutetut voidaan rokottaa mahdollisimman pian, Keusote käynnistää massarokotusviikot tammikuun aikana, 3.1. alkaen. Massarokotuksilla pyritään saavuttamaan mahdollisimman nopeasti suuri rokotekattavuus.

Rokotusten vuoksi normaalia toimintaa joudutaan supistamaan. Massarokottamista varten avataan uusia rokotuspisteitä ja järjestetään ajanvarauksetonta walk in ja drive in -tapahtumia.

Tällä hetkellä Keusoten rokotuspisteillä on ruuhkaa. Rokotukseen voi myös varata ajan osoitteesta koronarokotusaika.fi tai puhelimitse 019 226 0665, ma-pe 8-16. Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta.

Tulevista rokotusjärjestelyistä tiedotetaan lisää vielä ennen joulua.