Siirry sisältöön

AVI harkitsee asiakas- ja yleisötilojen sulkemista ja kokoontumisrajoitusten kiristämistä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on saanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä lausunnon, jossa suositellaan tilojen käytön rajoitusten kiristämistä niin, että tietyt asiakas- ja yleisötilat suljettaisiin määräajaksi kokonaan. Tilat, jotka on mahdollista määrätä suljettavaksi enintään kahden viikon ajaksi kerrallaan, on lueteltu tartuntatautilain pykälässä 58 g. Niihin kuuluvat mm. joukkueurheiluun käytetyt tilat, kuntosalit, tanssipaikat, kuorolauluun ja harrastusteatteriin käytettävät tilat, kauppakeskusten yleiset tilat, uimahallit, kylpylät ja sisäleikkipuistot. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lisäksi harkitsemassa sairaanhoitopiirin alueella kokoontumisrajoitusten kiristämistä. 

Mahdollinen päätös voitaisiin tehdä aikaisintaan torstaina 23.12., ja se tulisi voimaan todennäköisesti joulun jälkeen tiistaina.

Katso koko tiedote AVI:n sivuilta