Siirry sisältöön

Hyvinvointialueen valmisteluryhmät pitivät tilannekatsaukset

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin (Vate) kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseensa keskiviikkona 15. joulukuuta. Hyvinvointialueen valmisteluryhmien puheenjohtajat pitivät tilannekatsaukset työskentelyn etenemisestä. ICT-ryhmä on valmistellut erillisen projektisuunnitelman Etevan perustietotekniikkaa ja tietojärjestelmiä koskien. Valtioneuvoston päätöstä ICT-rahoituksesta odotetaan joulukuun lopulla. Tämän jälkeen myös talousryhmä pääsee tekemään tarvittavat tarkennukset talousarvioon. Hallinto- ja lakiryhmällä on valmistelussa hyvinvointialueen hallintosääntö, jonka luonnosta on tarkoitus käsitellä alkuvuoden kokouksissa. Aluevaaleihin liittyvät järjestelyt ovat käynnissä aluevaalilautakunnan kanssa. Oppilas- ja opiskelijahuoltoryhmä suunnittelee koko henkilöstön tapaamista tammikuun lopulle.

Työryhmien valmistelu etenee hyvin, mutta aikataulu on tiukka. Onneksemme yhteistyötä ja valmistelua on tehty alueella jo pitkään, joka helpottaa tehokasta työskentelyä ja asioiden käsittelyä,

toteaa väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio esitteli väliaikaishallinnolle luonnosta henkilöstön siirtosopimuksesta ja kertoi henkilöstön siirtosuunnitelmasta. Henkilöstötiedonkeruussa odotellaan vielä viimeisiä puuttuvia tietoja, muutoin asiat etenevät suunnitellusti aikataulussa.

Hyvinkään nuorisovaltuuston tekemää aloitetta koskien nuorten osallisuutta Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen päätöksenteossa pidettiin tärkeänä. Osallisuutta onkin tarkoitus käsitellä laajemmin heti vuoden 2022 ensimmäisessä Vate-kokouksessa. Myös poliittinen seurantaryhmä jatkaa keskusteluaan koskien hyvinvointialueen poliittista ohjausmallia tulevassa kokouksessaan 22. joulukuuta.

Lisäksi kokouksessa kuultiin tilannekatsaus HUS-perussopimuksen valmistelusta ja päätettiin hankkia Sarastia Oy:n osakkeita talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kirjanpito- ja palkanlaskentapalveluiden hankintojen sujuvoittamiseksi. Väliaikaisen toimielimen puheenjohtajalle myönnettiin hankintavaltuudet pienhankintojen tekemiseksi.