Siirry sisältöön

Alueellisten apuvälinepalveluiden uudistus käynnissä – muutoksia alkuvuodesta Tuusulassa, Mäntsälässä ja Pornaisissa

Apuvälinepalvelut

Keusote ja HUS uudistavat alueellisia apuvälinepalveluja vuoden 2022 aikana. Keusoten apuvälinepalvelut tuotetaan yhteistyössä HUS Hyvinkään Alueellisen apuvälineyksikön ja HUS Apuvälinekeskuksen kanssa. Yhteistyöllä varmistetaan yhdenvertaiset palvelut alueemme asukkaille. Apuvälinetarpeen arviointi, lainaus- ja palautustoiminta, käytön opastus ja kotikäynnit tuotetaan jatkossakin Keusoten paikallisissa palvelupisteistä.

Huolto- ja korjaustoimenpiteet keskitetään Hyvinkäälle

Hyvinkään sairaalassa sijaitsevaan HUS Hyvinkään Alueelliseen apuvälineyksikköön keskitetään apuvälineiden huolto- ja korjauspalvelut sekä yksilöllisiä muutostöitä ja erityisosaamista vaativat apuvälinepalvelut. Keusoten kunnista Hyvinkään osalta muutos on jo tapahtunut. Tuusulan osalta muutos tapahtuu tammikuussa, Mäntsälän ja Pornaisten helmikuussa, Järvenpään maaliskuussa ja Nurmijärven ja Keusoten kuntoutuskeskuksen huhtikuussa.

Muutoksen jälkeen asiakas on yhteydessä apuvälineensä huoltoon ja korjaukseen liittyvissä asioissa Keusoten Apuvälinepalveluiden sijaan HUS Hyvinkään Alueelliseen apuvälineyksikköön. Keskittämisen myötä asiakas voi halutessaan asioida Alueellisessa apuvälineyksikössä myös muissa apuvälineasioissa oman kuntansa apuvälinepalvelupisteen lisäksi.

Muutoksia henkilökohtaisten apuvälineiden maksusitoumusprosessissa

Lääkinnällisen kuntoutuksen henkilökohtaisilla maksusitoumuksilla hankittavien apuvälineiden prosessissa tapahtuu myös muutoksia, kun maksusitoumusten käsittely siirtyy Helsingissä sijaitsevaan HUS Apuvälinekeskukseen 1.1.2022. Samalla siirrymme käyttämään HUSin kilpailuttamia toimittajia.

Asiakas saa aina tarkemmat toimintaohjeet Keusoten henkilöstöltä apuvälinetarpeen arvioinnin yhteydessä. Henkilökohtaisia apuvälineitä ovat esimerkiksi hoitosukat ja -hihat, rintaproteesit, peruukit, yksilölliset tuet, tyrävyöt, ylä- ja alaraajan ortoosit, tukipohjalliset, yksilölliset jalkineet ja silmälasit.

Lisätietoja:

Ajantasaiset tiedot apuvälinepalveluiden muutoksista löydät verkkosivuiltamme Apuvälinepalvelut. Apuvälineisiin liittyvissä kysymyksissä olethan yhteydessä Apuvälinepalveluihin p. 019 226 0202.

Aiheeseen liittyvät palvelut