Siirry sisältöön

Alle 30-vuotiaille miehille ja pojille annetaan toistaiseksi Pfizerin koronarokotetta

THL on 7.10. aamupäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa suositellut, että varovaisuusperiaatteen mukaisesti toistaiseksi Modernan koronarokotetta ei annettaisi alle 30-vuotiaille miehille ja pojille.

Harvinaisena haittavaikutuksena nuorilla miehillä on todettu toisen rokotusannoksen jälkeen sydänlihaksen tulehdusta, joista suurin osa on ollut lieviä.

BioNTech-Pfizerin rokotetta on tällä hetkellä saatavilla hyvin, ja Keusote on aloittanut nyt antamaan alle 30-vuotiaille miehille ja pojille Modernan rokotteen sijaan Pfizerin rokotetta sekä ensimmäisenä että toisena rokoteannoksena Keusoten rokotuspisteillä ja mobiilirokotusyksiköissä.

Keusoten koronarokotuskiertue alueen toisen asteen oppilaitoksissa ja suurimmissa yläkouluissa jatkuu keskeytyksettä. On tärkeää, että epidemiatilanteen nyt huonontuessa rokotuskattavuus saadaan yhä nousemaan alueellamme riittävän korkealle tasolle.

Keusote tiedottaa asiasta alueen kouluja ja oppilaitoksia.